Формування психологічної готовності студентів ВНЗ до оволодіння майбутньою професією - Гудима, О.В.; Снігур, Н.І. (Збірник наукових праць "Проблеми сучасної психології", 2019)
У статті на основі аналізу психологопедагогічної літератури виділено механізми (емоційновольова саморегуляція, ціннісносмислова саморегуляція, самоідентифікація, самосуб’єктивація) та особистісно професійні якості (емпатія, мотивація досягнень, ставлення до власного Я, почуття громадського обов’язку, рівень життєвої настанови, здатність до психологічної близькості з іншою людиною), що впливають на формування психологічної готовності студентів ВНЗ до оволодіння майбутньою професією.