Сучасний стан аксіопсихологічних студій в Україні - Карпенко, З.С. (Збірник наукових праць "Проблеми сучасної психології", 2019)
У статті підводяться підсумки холістичного суб’єктноціннісного вивчення психічних феноменів, реалізованих в авторську наукову школу аксіопсіхологіі особистості у співвідношенні з різними типами раціональності.