Особливості висвітлення Збройних Сил України в сучасному інформаційному просторі та їх психологічний вплив на мотивацію щодо строкової служби захисників вітчизни - Макаренко, О.; Ходос, О.; Семиразуменко, О. (Збірник наукових праць "Проблеми сучасної психології", 2019)
У статті будуть психологічно проаналізовано інформаційні аспекти мотивації майбутніх солдатів строкової служби Збройних Сил України та їх залежність від неправильного висвітлення діяльності у військових частинах за допомогою засобів масової інформаії. Розглядається неконструктивна критика діяльності ЗСУ та причини формування стереотипів щодо девіантних форм поведінки військовослужбовців в інформаційному просторі. Спостерігається парадокс: внаслідок недостатньої освіченості референтних осіб формується неконструктивна, з негативним забарвленням інформація про службу Збройних Сил України серед молоді. Авторами пропонуються шляхи подолання антиреклами ЗСУ в суспільстві і таким чином формування адекватної мотивації майбутніх захисників Вітчизни.