Вивчення пізнавальної активності студентів–психологів - Мачушник, О.Л. (Збірник наукових праць "Проблеми сучасної психології", 2019)
У статті вивчаються особливості пізнавальної активності студентів психологів. Визначаються типи завдань, яким вони надають перевагу при підготовці до занять. Встановлено, що від курсу до курсу відбувається зниження рівня пізнавальної активності студентів та зростає бажання виконувати нескладні та необтяжливі види робіт. Досліджено, що студенти, які впевнені у правильності свого професійного вибору та прагнуть працювати за обраною спеціальністю, демонструють більш високий рівень пізнавальної активності, ніж ті студенти, що не впевнені у правильності вибору свого професійного шляху. Визначено, що саме на межі другоготретього курсів відбувається спад пізнавальної активності у студентів обох груп.