Молодший шкільний вік: теоретичний аналіз психічного розвитку та формування соціально адаптованої особистості - Назарук, О.М. (Збірник наукових праць "Проблеми сучасної психології", 2019)
У роботі проводиться аналіз соціальнопсихологічних чинників формування соціальноадаптованої особистості. Розкриваються особливості психічного розвитку та становлення особистості дитини молодшого шкільного віку. Підкреслюється важлива роль найближчого оточення – родини, у процесі формування дитиною власного світо сприйняття.