Особливості формування поведінкового компонента різновікових взаємин молодших школярів - Столяренко, О.Б. (Збірник наукових праць "Проблеми сучасної психології", 2019)
У статті подано характеристику та розкрито особливості формування поведінкового компонента різновікових взаємин учнів молодшого шкільного віку. Аналіз запропонованих різними дослідниками поглядів щодо структури міжособистісних взаємин свідчить про можливість звести всі запропоновані складові до когнітивного, мотиваційного та поведінкового компонентів. У ситуації різновікових взаємин поведінковий компонент різновікових взаємин є підсумком когнітивного й мо4 тиваційного компонентів та виявляється як комунікативні уміння, уміння і навички різновікових взаємин. Саме поведінковий компонент визначає, чи матимуть реалізацію прагнення молодших школярів до різновікових взаємин.