Психологічні умови подолання гендерних стереотипів професійної компетентності - Татаурова-Осика, Г.П. (Збірник наукових праць "Проблеми сучасної психології", 2019)
Метою написання статті було познайомити читачів з інноваційними суспільними цінностями європейської інтеграції, які пропагують принципи гендерної рівності в усіх сферах життя та діяльності особистості. Особлива увага приділена вивченню та реалізації гендерного підходу у процесі навчання та виховання підростаючого покоління. Розкрито значення поняття “компетентність” і “професійна ком$ петентність” майбутнього фахівця незалежно від його гендерної ідентичності. Визначена суть завдань соціалізації підростаючої особистості, які сприятимуть розвитку її гендерної культури. Пред$ ставлені принципи та методи гендерного виховання з ціллю подолання гендерних стереотипів у підростаючого покоління.