Психолого–педагогічні умови оволодіння іноземною мовою ліворукими дітьми - Тригуб, Г.В. (Збірник наукових праць "Проблеми сучасної психології", 2019)
У роботі висвітлено психологопедагогічні умови оволодіння іноземною мовою ліворукими дітьми. Психологопедагогічні умови представлені конкретним навчальним середовищем і спеціально розробленою системою вправ. До основних складових розвитку іншомовного мовлення належать поняттєве мислення, чуття мови, мовленнєвий розвиток. Під час впровадження вправ реалізовувалися навчальні, пізнавальні, виховні і розвивальні впливи на учнів. Результати контрольного зрізу після формувального експерименту свідчать на користь створених умов для оволодіння іноземною мовою ліворукими дітьми.