Комунікативна компетентність як умова соціально–психологічної адаптації особистості - Черезова, І.О. (Збірник наукових праць "Проблеми сучасної психології", 2019)
У статті проаналізовано поняття адаптації, висвітлені основні аспекти у розгляді адаптаційних процесів, виділені істотні властивості соціально психологічної адаптації особистості. Подано аналіз комунікативної компетентності як важливого чинника соціальнопсихологічної адаптації особистості, виокремлені структурні складові комунікативної компе тентності, окреслені шляхи формування комунікативної компетентності особистості в професійній діяльності, зокрема у педагогічній.