Вплив християнської моралі на ціннісно– орієнтаційну сферу молодших школярів в умовах католицької та звичайної загальноосвітньої школи - Карпюк, Ю.Я. (Збірник наукових праць "Проблеми сучасної психології", 2019)
У статті розкрито деякі концептуальні особливості у підході до вивчення результатів формуючого впливу засобами християнської моралі на ціннісно#орієнтаційну сферу учнів. Автором представлено різноманітні емпіричні дані, зібрані на вибірці учнів різного віку Католицької школи та звичайних загальноосвітніх шкіл. Оскільки сама атмосфера Католицької школи, її культурно#освітній і комунікативний простір пов’язаний з утвердженням основ християнської моралі, то процес цілеспрямованого впливу на ціннісно#орієнтаційну сферу учня розпочинається з перших днів його перебування у школі. Внаслідок проведеного порівняльного аналізу показників “зрізу самосвідомості”, робиться висновок про те, що умови Католицької школи є набагато сприятливіші для здійснення цілеспрямованого впливу на сферу самосвідомості учня.