Зародження самосвідомості особистості в ранньому дитинстві - Мельник, Ж.В. (Збірник наукових праць "Проблеми сучасної психології", 2019)
У статті розкрито підходи до проблеми самосвідомості в психолого педагогічній літературі. Проаналізовано стан розробки проблеми становлення самосвідомості особистості в ранньому дитинстві, чинники та основні критерії. Здійснено аналіз різних підходів до проблеми становлення самосвідомості в цілому.