Влияние психологических особенностей руководителя на стиль управления организацией - Осичка, А.В. (Збірник наукових праць "Проблеми сучасної психології", 2019)
Якості керівника – це узагальнені, найбільш стійкі характеристики, які роблять вирішальний вплив на управлінську діяльність. Це дуже складні у психологічному плані утворення, залежні від безлічі чинників: особливостей характеру, структури особистості, її спрямованості, досвіду, здатності, умов діяльності. Найяскравіше психологічні особливості виявляються в міжособистісному спілкуванні, що впливає на вибір керівником того або іншого стилю управління організацією.