Структурні характеристики мотивації професійної діяльності працівників органів виконавчої влади - Павлюк, Т.М. (Збірник наукових праць "Проблеми сучасної психології", 2019)
У статті розглядається міра вираженості змістових та адаптивних мотивів у структурі професійної мотивації працівників державної служби. Показано, що провідними мотивами професійної діяльності державних службовців є мотиви творчої активності та соціальної корисності. Виявлено дефіцитарність мотивів підтримки життєза) безпечення і творчої активності, перенасичення мотиву спілкування.