Формирование стратегий адаптационного поведения в процессе трансформации психологической защиты личности студента - Резникова, Е.А. (Збірник наукових праць "Проблеми сучасної психології", 2019)
У статті обґрунтовується правомірність розгляду студентського періоду як такого, що висуває підвищені вимоги до психологічного захисту особистості; представлений теоретичний аналіз проблеми психологічного захисту та особливостей його функціонування, позначені уявлення про стратегії адаптаційної поведінки; наводяться дані емпіричного дослідження особливостей формування стратегій адап таційної поведінки в процесі трансформації психологічного захисту особистості студента; показана якісна своєрідність адаптаційної поведінки особистості студента на різних курсах навчання у вузі, виділені стратегії адаптаційної поведінки студентів.