Роль часової перспективи у психологічному здоров’ї особистості - Сеник, О.М. (Збірник наукових праць "Проблеми сучасної психології", 2019)
У статті розглянуто часову перспективу особистості у контексті її психологічного здоров’я. Виявлено, що часові орієнтації особистості відображають стійкі відмінності між людьми, які виявляються у дотриманні чи ігноруванні ними здоров’єорієнтованої поведінки. Збереженню психологічного і фізіологічного здоров’я індивіда сприяє позитивне сприйняття власного минулого і виражена орієнтація на майбутнє. Орієнтація на теперішнє, яка є необхідною умовою відчуття повноти життя і джерелом ресурсів, водночас може сприяти розвитку залежностей, девіацій та ігнорування дотримання здорового способу життя.