Психологічний аналіз факторів дисгармонійних емоційних станів підлітків - Степаненко, Л.В. (Збірник наукових праць "Проблеми сучасної психології", 2019)
У статті представлено експериментальний аналіз психологічних факторів (п’ятифакторна модель) дисгармонійних емоційних станів підлітків (тривожність, агресивність, фрустрація, депресія, нейротизм та емоційний дискомфорт). Особлива увага приділена аналізу психологічних причин виникнення даних емоційних станів у під літковому віці, а також іншим негативним психологічним особливостям особистості. Наприкінці статті формулюються висновки щодо необ хідності розробки корекційної програми емоційної гармонізації дитини, що повинна враховувати психологічні чинники дисгармонійних емоційних станів особистості в пубертатному періоді.