Критерії, показники та рівні розвитку спостережливості майбутніх вихователів дошкільних навчальних закладів - Цибуляк, Н.Ю. (Збірник наукових праць "Проблеми сучасної психології", 2019)
У статті досліджується проблема спостережливості як професійно важливої якості майбутніх вихователів. Подано визначення поняття “спостережливість”. Розглянуто його структуру. Визначено критерії сформованості спостережливості як професійно важливої якості. Окреслено зв’язок критеріїв із компонентами спостережливості. Розкрито показники спостережливості. Охарактеризовано рівні розвитку цієї професійно важливої якості.