Формування у студентів мотивів учіння при впровадженні дистанційних технологій у навчальний процес ВНЗ - Чумак, В.В. (Збірник наукових праць "Проблеми сучасної психології", 2019)
У роботі розглядається вплив проблемних ситуацій на формування позитивної мотивації у студентів, зміст поняття “дистанційне навчання”, показані позитивні і негативні сторони дистанційного навчання. В роботі пропонується така модель навчання, яка об’єднує елементи дистанційного та традиційного навчання. У роботі доведено, що впровадження дистанційних технологій у навчальний процес вищого навчального закладу дозволяє істотно підвищити ефективність традиційної лекції, практичного заняття, створює умови для ефективної організації самостійної роботи студентів.