Методологічні засади дослідження самоефективності особистості - Шапошник, Д.О. (Збірник наукових праць "Проблеми сучасної психології", 2019)
У статті розглядаються методологічні можливості дослідження самоефективності особистості. Розкрито зміст концепції само ефективності особистості. Зазначено аспекти вивчення самоефективності та її властивості. Підкреслено актуальність та новизну вивчення зазначеної змінної. Вказано головні перепони на шляху дослідження само ефективності особистості. Описано підхід до вивчення самоефективності особистості та комплект методик, за допомогою яких заплановано виявити самоефективність як похідну від пам’яті, мислення та саморегуляції особистості.