Модель метатеоретичного мислення психотерапевта - Щербина, Л.Ф. (Збірник наукових праць "Проблеми сучасної психології", 2019)
Представлено модель метатеоретичного мислення психотерапевта. Показано, що метатеоретичний рівень знань утворюють картина світу, епістемологічний стиль та концепти здорового глузду. Пропонується у як результат метатеоретичного мислення використовувати поняття “установки свідомості”, які реалізуються в аксіомах, нормативах та принципах мислення психотерапевта.