Характеристика методики розв’язування складених арифметичних задач розумово відсталими школярами - Гаврилов, О.В. (Збірник наукових праць "Проблеми сучасної психології", 2019)
У статті подано опис використання методики пояснення розумово відсталим учням 2"го класу переходу від розв’язування простих до складених арифметичних задач. Використання наочного показу і розкриття прихованого числового даного дасть можливість школярам ефективніше організовувати роботу над задачами.