Разработка П. Г. Редкиным проблемы активности школьника в процессе обучения - Дригус, М.Т. (Збірник наукових праць "Проблеми сучасної психології", 2019)
У статті вперше проаналізовано концептуальний підхід видатного вітчизняного вченого П. Г. Редкіна до вирішення проблеми активності школяра у процесі навчальної діяльності. Розкрито розуміння вченим сутності розвитку самодіяльності школярів у процесі навчання і представлено його технологію самодіяльного розвитку і взаємодії в системах “вчитель учень” і “учень учень”. Дано характеристику оволодіння школярем активною позицією суб’єкта учіння і виховання, здійснено аналіз розвитку духовних сил школяра.