Методи дослідження страхів дітей молодшого шкільного віку - Ковалевська, А.О. (Збірник наукових праць "Проблеми сучасної психології", 2019)
У статті проаналізовано основні методи дослідження страхів учнів начальної школи. Розглянуто також можливості використання з цією метою проективних малюнків у комплексі з іншими методиками. Комплекс методів вивчення страхів дітей молодшого шкільного віку повинен відповідати віку та завданням дослідження, а також основним психодіагностичним вимогам (валідність, стандартизованість, можли вість співставлення результатів). Можливість виявити згадані аспекти цієї проблеми з урахуванням вікових особливостей та умов сімейного виховання дають проективні методики.