Проблема психофізіологічної природи лібідо та його механізмів - Матвіїшин, А.М. (Збірник наукових праць "Проблеми сучасної психології", 2019)
У статті порушується проблема психофізіологічної природи лібідо, процесів його виникнення, функціонування та трансформації в контексті гормональної та інстинктивної теорій, а також у зв’язку з внутрішньою психодинамікою антагоністичних психічних структур – “Ід” та “Супер% Его”; розглядається поняття нарцисизму як прояв патогенної аутоеротичної фіксації, що дозволило висловити припущення про сублімацію як блокування переміщення сексуальної енергії, а не її переспрямування.