Особливості організації та надання психологічної допомоги постраждалим внаслідок екстремальних ситуацій - Михальська, С.А.; Михальський, А.В. (Збірник наукових праць "Проблеми сучасної психології", 2019)
У статті розкрито особливості організації та надання психологічної допомоги постраждалим внаслідок екстремальних ситуацій. Зокрема, наведено класифікації екстремальних ситуацій за певними ознаками, проаналізовано правила першої допомоги для психологів та умови формування групи для роботи з надання експрес"допомоги дітям і дорослим, які пережили травматичні події, доводиться, що ситуація роботи психолога в екстремальних умовах відрізняється від звичайної терапевтичної ситуації.