Ціннісні орієнтації в структурі особистості майбутнього працівника освітньої організації - Панчук, Н.П. (Збірник наукових праць "Проблеми сучасної психології", 2019)
У статті розглядаються характеристики ціннісних орієнтацій як центральних компонентів психологічної структури особистості, досліджено особливості соціальної детермінації людської поведінки, її саморегуляції та прогнозування, проаналізовано особливості моти! ваційно!ціннісних структур, адекватних новій ситуації, що склалася, а також вивчено мотиваційно!ціннісні стани і процеси формування громадянської самосвідомості, встановлено вплив змісту ціннісних орієнтацій на професійне самовизначення майбутніх вчителів в процесі навчання у вузі, зокрема проаналізовано специфіку цінностей сучасних студентів педвузу, виявлено ієрархію “значущих цінностей” залежно від мети, на яку ці цінності зорієнтовані, визначено розподіл засобів конкретних діяльностей, які необхідні для втілення в життя тої чи іншої цінності.