Динамічні особливості становлення регулятивної сфери школярів з різною навчальною успішністю - Петренко, І.В. (Збірник наукових праць "Проблеми сучасної психології", 2019)
У статті розкрито динамічні характеристики складових само регуляції довільної активності школярів, проаналізовано конструктивні й деструктивні тенденції у становленні регулятивної сфери учнів. На основі запропонованої моделі продуктивного розвитку саморегуляції довільної активності школярів подано результати апробації корекційно розвивальної програми з активізації у школярів позитивних регу лятивних тенденцій у взаємозв’язку з їх навчальною успішністю.