Експериментальне дослідження психологічних умов формування уявлень про духовний ідеал в учнів молодших класів - Подкопаєва, Ю.В. (Збірник наукових праць "Проблеми сучасної психології", 2019)
У статті розглядаються результати експериментального дослідження психологічних умов формування уявлень про духовний ідеал в учнів молодших класів. Підкреслюється актуальність та важливість даної проблематики; здійснюється опрацювання психодіагностичного інструментарію, спрямованого на дослідження і розуміння молодшими школярами духовних та морально)етичних цінностей. Для плідного вивчення школярів подано створену та продуману програму дослідження уявлень про духовний ідеал у дітей молодшого шкільного віку; характеристику вибірки досліджуваних; етапи дослідження; описано методи та методики вивчення особливостей формування уявлень про духовний ідеал у дітей молодшого шкільного віку, а також проаналізовано результати психологічного дослідження сформованості уявлень про духовний ідеал молодших школярів.