Становлення системного підходу як методологічного засобу розробки та систематизації наукових знань - Юрченко, В.М. (Збірник наукових праць "Проблеми сучасної психології", 2019)
Стаття присвячена проблемі становлення загальнонаукової методології системних досліджень. Проаналізовано сутність системного підходу, його головні поняття, принципи, гносеологічні функції, конкретні системні дослідження , які свідчать про позитивні перспективи використання системних ідей в процесі розробки та систематизації наукових знань, в тому числі і психологічних.