Діагностика і корекція порушень психомоторного розвитку дітей дошкільного віку з вадами інтелекту - Сімко, А.В. (Збірник наукових праць "Проблеми сучасної психології", 2019)
У статті розглянуто особливості проведення діагностики та корекції психомоторного розвитку дітей дошкільного віку з відхиленнями в інтелектуальному розвитку на різних рівнях побудови рухів. Пси- хомоторні можливості дітей з вадами інтелекту залежать від особливостей розвитку низки психічних функцій: м’язово-рухових відчуттів, сенсомоторних процесів і т.д. Оволодіння дошкільниками новими для них методами корекції психомоторного навчання дає можливість не тільки активізувати ті вміння, які в них є, але і сформувати нові дії, розвинути певні психічні і моторні якості.