Психологічні засади розвитку мислення молодших школярів - Фалько, Н.М. (Збірник наукових праць "Проблеми сучасної психології", 2019)
У статті розглядаються особливості розвитку мислення молодших школярів як одного з головних факторів пізнання об’єктивної реальності. Описуються характеристики процесу мислення як одного з видів пізнавальних процесів. Аналізуються особливості формування мислен- нєвого процесу в учнів початкових класів; умови успішної організації навчального процесу, які сприяють найбільш ефективному розвитку мислення молодших школярів.