Деякі психологічні засади формування взаємин у навчанні - Щербан, Т.Д.; Щербан, Г.В. (Збірник наукових праць "Проблеми сучасної психології", 2019)
У статті розглядаються психологічні особливості організації суб’єкт- предмет-суб’єктних взаємин у навчанні, як неперервного процесу розв’язання вчителем нескінченного низки навчальних задач, спрямо- ваних на досягнення загальної мети – формування особистості учня. У дослідженні доведено, що суб’єкт-предмет-суб’єктні взаємини у навчанні формуються під час навчального спілкування, яке слід розуміти як процес спільної роботи учителя і учня, в якому ця форма взаємодії будується на активному зворотному зв’язку, який організовує, регулює і збагачує кожного з учасників цього процесу.