Історичний екскурс за логікою етапів становлення консультативної психології - Булах, І.С. (Збірник наукових праць "Проблеми сучасної психології", 2019)
На основі узагальнення історичного досвіду етапів становлення медичної та немедичної психотерапії виокремлюється чіткий простір консультативної психології як нової, автономної від попередніх, галузі психологічних знань, що націлена на професіональну підготовку психолога-консультанта.