Особливості аксіогенезу підлітків у процесі релігійної освіти - Вус, В.І. (Збірник наукових праць "Проблеми сучасної психології", 2019)
Статтю присвячено питанню формуючого впливу на ціннісно! смислову сферу підлітків. Вперше розглянуті особливості особистісного аксіогенезу підлітків, вихованців релігійних закладів освіти на Україні. Обговорюються результати проведеного емпіричного дослідження, яким охоплені ієрархічні системи цінностей як позитивного, так і негативного рівнів. Порівнюються особливості аксіогенезу підлітків!учнів традиційних освітніх закладів та підлітків!вихованців релігійних закладів освіти.