Формування готовності психолога– практика до консультативної взаємодії на основі особистісно–акмеосинергетичного підходу - Гаркавенко, Н.В.; Солійчук, І.І.; Чаплак, Я.В. (Збірник наукових праць "Проблеми сучасної психології", 2019)
У статті розкриваються особистісно-професійні якості майбутнього психолога-консультанта відповідно до ідеальної моделі діяльності працівника психологічної служби; обґрунтований особистісно- акмеосинергетичний підхід як психолого-педагогічний принцип підготовки практикуючого психолога до професійної діяльності; на основі вищезазначеного принципу описані акмеологічна модель готовності психолога та програма і методика формування компонентів цієї моделі (теоретичний, практичний та особистісний) у процесі підготовки спеціаліста психологічної служби.