Вивчення внутрішньоособистісної конфліктності школярів на фоні психічних порушень - Гурова, О.В. (Збірник наукових праць "Проблеми сучасної психології", 2019)
У статті представлено особливості внутрішньоособистісної конфлікт- ності школярів на фоні психічних порушень. Запропоновано психологічні концепції внутрішньоособистісної конфліктності школярів та способи її впровадження у практику. Подано характеристику внутрішньо- особистісної конфліктності при неврозах, креслено шляхи її подолання. Виокремлено підвищену схильність до розвитку неврозів психопатичних особистостей. Невротичному розвитку індивіда сприяють почуття відчуження, ворожості, страху, непевності у своїх силах тощо.