Особливості оволодіння молодшими школярами прийомами розумової діяльності - Дорофей, С.В. (Збірник наукових праць "Проблеми сучасної психології", 2019)
У статті представлено проблему особливостей оволодіння прийомами розумової діяльності молодшими школярами. Узагальнено результати досліджень розвитку розумових дій (аналіз, внутрішній план дій, рефлексія) в процесі навчальної діяльності вітчизняних учених. Обґрунтовано залежність опанування прийомами розумової діяльності молодшими школярами від спеціально організованого розвиваючого навчання, що, безумовно, створює більш широкі можливості для психічного розвитку й використання розумового потенціалу молодших школярів.