Психологічні аспекти міжособистісних взаємин педагогів та вихованців в умовах закладів інтернатного типу - Кулеша-Любінець, М.М. (Збірник наукових праць "Проблеми сучасної психології", 2019)
У статті проаналізовано психологічні аспекти міжособистісних взаємин педагогів та вихованців закладів інтернатного типу. Зокрема, розглянуто особливості емоційної депривації вихованців шкіл-інтернатів та її вплив на особистісний розвиток дитини. В результаті дослідження встановлено, що в організації міжособистісних взаємин педагогів та вихованців важливою є реалізація опікунсько-виховної функції школи- інтернату. Одним із засобів досягнення цієї функції є емоційно-насичене та прихильне спілкування педагогів з вихованцями державних закладів опіки, що здійснюється у формі суб’єкт-суб’єктних відносин.