Аксіопсихологічні чинники проектування життєвих досягнень особистості - Гуляс, І.А. (Збірник наукових праць "Проблеми сучасної психології", 2019)
Статтю присвячено дослідженню аксіопсихологічних чинників проектування життєвих досягнень особистості. Акцентовано увагу на логічність і завершеність смислового ланцюга “результатдосягнення – успіх/неуспіх”. З’ясовано, що фактором розвитку особистості та важливою умовою її особистісних досягнень є формування уявлень особистості про себе та орієнтація на власну “самість”.