Концептуальна модель методики емпіричного дослідження психомоторної активності студентів–першокурсників у період адаптації до навчання - Кондратюк, С.М. (Збірник наукових праць "Проблеми сучасної психології", 2019)
У статті розглядається теоретично обґрунтована та експери ментальним шляхом перевірена комплексна система методик, яка володіє можливостями щодо вивчення і виявлення психомоторної активності студентів – першокурсників в період адаптації до навчання. Визначено найбільш адаптаційно значущі фактори для студентів вузу. Розроблені критерії, показники психомоторної активності студентів. Подано характеристику рівнів сформованості психомоторної активності та успішності навчальної діяльності студентів за критеріями.