Механізми та інститути соціалізації особистості - Лучинкіна, А.І. (Збірник наукових праць "Проблеми сучасної психології", 2019)
У статті йде мова про перевірку надійності та валідності авторського опитувальника «Механізми та інститути соціалізації». Виокремлено 12 субшкал, що описують 5 основних інститутів соціалізації та 7 механізмів, за рахунок яких соціалізація відбувається.