Позашкільний навчальний заклад як один із чинників формування ціннісного самоставлення дошкільників - Трофименко, Н.Є. (Збірник наукових праць "Проблеми сучасної психології", 2019)
У статті розглядається актуальність впливу позашкільного нав чального закладу на формування ціннісного самоставлення у дітей дошкільного віку. Особливу увагу приділено індивідуальному життєвому досвіду дитини, її практичним умінням та чуттєвим переживанням. У статті також акцентується увага на значенні ролі педагогів та батьків як рівноправних суб’єктів позашкільної діяльності, що сприяє формуванню особистісного успіху кожної дитини, віри у власні сили та самозначимість.