Розуміння активності психіки та здатності до саморуху і самотворення особистості І.І. Огієнком на початку ХХ століття - Чеканська, О.А. (Збірник наукових праць "Проблеми сучасної психології", 2019)
У статті висвітлюється проблема активності психіки, а також розглядаються особливості спроможності особистості до саморуху і саморозвитку в науковій діяльності І.І. Огієнка на початку ХХ століття.