Пcихологічні особливості взаємодії адресанта та адресата етичного кодексу - Шипіцина, Ю.В. (Збірник наукових праць "Проблеми сучасної психології", 2019)
Стаття присвячена дослідженню психологічних особливостей адресантноадресатної взаємодії в текстах етичних кодексів. Встановлено, що адресант тексту етичного кодексу з метою регулювання поведінки адресата застосовує жорстку та м’яку стратегії, які передбачають використання різноманітних тактик. Перевага тієї або іншої стратегії у кодексах залежить від прийнятого у компанії стилю керівництва та від типу адресантноадресатних відносин.