Глибинні мотиви фінансової поведінки особистості: теоретичне вивчення феномена - Чигир, О.М. (Збірник наукових праць "Проблеми сучасної психології", 2019)
У статті розглядаються ключові теоретичні розробки вивчення фінансової поведінки особистості. Наведено різні стратегії поведінки людини стосовно грошей. Аналізуються основні аспекти глибинної мотивації фінансової поведінки особистості. Виділяється чотири мотиви такої поведінки: відчуття безпеки, прагнення влади, прагнення любові та прагнення свободи.