Відмінності у проявах стратегій процесу розуміння творчих стоматологічних задач лікарями з різним досвідом практичної роботи - Панчак, О.В.; Пітик, М.І. (Збірник наукових праць "Проблеми сучасної психології", 2019)
У статті проаналізована психологічна сутність мисленнєвих стратегій. Зокрема описано відмінності у проявах стратегіальних тенденцій розуміння творчих стоматологічних задач лікарями з досвідом практичної діяльності, лікарями інтернами та студентами V курсу. Це, в свою чергу, веде до переважання однієї із стратегій мислення, якими послуговуються лікарі стоматологи в процесі розв’язання творчих стоматологічних задач: аналогізування, комбінування, протиставлення, стратегія випадкових підстановок.