Інтелектуально пасивні школярі як причина низької результативності в учінні - Сидоренко, О.Б. (Збірник наукових праць "Проблеми сучасної психології", 2019)
У статті розглянуто основні провідні принципи інтелектуальної пасивності школярів. Визначено основні види та групи дітей з різною інтелектуальною пасивністю, труднощами в учінні. Описано психологічні особливості пасивної орієнтації в поведінці молодших школярів. Запропоновано основні форми роботи.