Гендерна специфіка формування інтерпретативних схем оцінювання “Я” підлітками в молодіжній спільноті - Тодорів, Л.Д.; Яворська, Н.І. (Збірник наукових праць "Проблеми сучасної психології", 2019)
Стаття присвячена проблемі формування гендерної ідентичності у підлітковому віці. У статті розглядаються питання гендерної соціалізації, механізмів формування інтерпретативних схем суб’єктивного досвіду оцінювання свого Я підлітком. Розкривається гендерна специфіка формування інтерпретативних схем оцінки Я у підлітковому віці. Аналізуються особливості формування таких схем у юнаків та дівчат різних молодіжних спільнот. Розкривається роль молодіжних субкультур у формуванні гендерної ідентичності підлітка.