Життєва криза: поняття, концепції та прояви - Варбан, Є.О. (Збірник наукових праць "Проблеми сучасної психології", 2019)
У статті розглядаються та аналізуються основні підходи до вивчення життєвих криз, особливості перебігу та визначення сутності цього складного явища в житті людини. Пропонується авторське визначення поняття “життєва криза” та класифікація життєвих криз особистості. Окреслено подальші напрямки роботи над проблемою.