Дефекти соціалізації як чинники формування девіантної поведінки неповнолітніх - Грись, А.М. (Збірник наукових праць "Проблеми сучасної психології", 2019)
У статті розглядаються сучасні тенденції соціалізації підростаючої особистості. Розкрито дефекти соціалізації, які є наслідком девіацій у поведінці неповнолітніх. Обґрунтовується необхідність урахування зазначених дефектів у процесі підготовки психологів до роботи з дезадаптованими неповнолітніми.